Cum Construim
Un Obiect EverBlock®

Cu EverBlock® construiești ușor și te distrezi

INTER-CONECTAREA BLOCURILOR

Fiecare bloc este profilat în partea superioara și conține o serie de proeminențe de formă rectangulară, proiectate astfel încât să se fixeze de partea inferioara a următorului bloc.

Inter-blocarea poate fi realizată la pas de 1, 2, 3 sau 4 proeminențe.

Blocarea se realizează prin presarea blocului de deasupra în poziția dorită. Profilele pe două direcții din partea inferioară a blocului oferă un plus de rigiditate și durabilitate.

blocuri-modulare-conectoare-everblock-systems

VARIAȚIA TIPULUI DE BLOC, SPAȚIUL DINTRE BLOCURI ȘI ORIENTAREA TRIDIMENSIONALĂ

Adaugați un plus de creativitate proiectului, folosind blocuri de diferite tipuri pentru a crea spații libere interioare sau pentru a orienta pe trei direcții obiectul construit.

Alternați soluțiile și considerați implicațiile structurale pentru a crea un ansamblu (dacă blocurile nu sunt intercalate, ansamblul nu se rigidizează).

blocuri-modulare-conectoare-everblock-systems-02

FINISAREA PARȚII SUPERIOARE A UNUI OBIECT CONSTRUIT

Pentru a crea o suprafață lisă / netedă sau pentru a finisa partea superioară a blocurilor, se pot folosi elementele denumite capace, soluție recomandată în cazul realizării unor obiecte, precum o masă, un birou, un scaun, etc.

Pentru a crea rafturi, blaturi sau panouri, precum si oricare dintre elementele EverBlock desinate acestui scop, se pot alege și fixa capacele peste blocuri.

birou-24''-everblock-systems

Inter-blocarea

Pentru a oferi rigidizare ansamblului, blocurile trebuie așezate și fixate intercalat (astfel încât să nu fie aliniate pe verticală), în același mod în care se dispun cărămizile pentru a crea un perete rezistent. Aceasta metoda este recomandată fie pentru obiecte lungi sau înalte ce trebuie să reziste unor forțe ce provin din vânt sau împingeri laterale, fie pentru cele ce trebuie să suporte greutăți suplimentare.

blocuri-intercalate-everblock-systems
Intercalați și alternați mărimea blocurilor pentru rigidizare

Folosirea pieselor de ranforsare

In functie de mărimea, scopul sau tipul de obiect creat, rigidizarea suplimentară poate fi necesară prin folosirea penelor de ranforsare EverBlock, ce se insereaza în canalele din interiorul blocurilor sau între doua blocuri.

In mod excepțional, se pot utiliza, în completare, bare metalice, din lemn sau din PVC. Armătura metalică sau alt material suport se pot folosi în interiorul blocurilor ca suport structural suplimentar sau pentru fixarea blocurilor de pardoseală.

pene-de-ranforsare-everblock-systems
idei-de-constructii-modulare-everblock-systems

Penele de ranforsare se folosesc pentru a rigidiza conexiunea dintre blocuri.

Introduceti diverse tipuri de bare pentru ranforsare

COMPLETAREA CU RAFTURI, BLATURI DE BIROU ȘI BOIANDRUGI PENTRU GOLURI

Sistemul EverBlock vă oferă elemente suplimentare, special proiectate, precum rafturi, blaturi de birouri sau recepții și boiandrugi pentru realizarea de goluri de ușa / ferestre.

Aceste elemente sunt realizate din tablă metalică vopsită în câmp electrostatic, fiind prevăzute cu decupaje pre-definite pentru fixarea, fără unelte, prin simpla poziționare peste blocurile EverBlock.

Instalarea lor asigură o suprafață potrivită pentru susținerea unui laptop, a unui televizor, a cărților sau a altor obiecte depozitate.

Crearea unui gol de ușă sau fereastră

Pentru obținerea unui gol de aproximativ 90 cm și pentru susținerea blocurilor de deasupra golului, se recomanda folosirea boiandrugilor.

Boiandrugul (ce poate fi folosit și ca raft) se fixează în stânga și în dreapta, în proeminețele blocurilor EverBlock.

rafturi-everblock-systems-01
rafturi-everblock-systems-02
prag-usa-everblock-systems

ALEGEREA LOCULUI ȘI PREGĂTIREA ÎNAINTEA CONSTRUCȚIEI

EverBlock funcționează cel mai bine atunci când este așezat direct pe pardoseala, motiv pentru care recomandăm să se verifice planeitatea suprafeței înainte de a realiza construcția. Pardoselile potrivite pot fi deopotrivă interioare sau exterioare, placate sau nu, locuri de joacă interioare sau exterioare, etc.

In cazul unei suprafețe denivelate, recomandăm folosirea placilor de lemn (tip OSB) așezate pe suport din dulapi de lemn sau doar șipci de lemn, dacă nivelarea prealabilă nu este posibilă.

DEZASAMBLAREA BLOCURILOR

Pentru a dezasambla un ansamblu, țineți fix blocul din partea de jos și trageti de blocul de amplasat deasupra pentru a se elibera blocajul creat la montaj.

Incepeti cu rândul cel mai de sus și folosiți o șurubelniță cu vârf plat ce ajută la mărirea vitezei de dezasamblare.

In funcție de modul în care au fost asamblate, eliminarea blocurilor vizate, poate presupune demontarea mai multor blocuri.

Recomandăm depozitarea corespunzatoare a blocurilor pentru a fi utilizate ulterior.

Ești pregătit să îți creezi propriul obiect?

SAU